„Kartu su Didžiojo septyneto partneriais nustatysime papildomą Rusijos naftos produktų kainų viršutinę ribą, o iki vasario 24 dienos, kai sueis metai nuo invazijos pradžios, sieksime, kad įsigaliotų 10-asis sankcijų paketas“, – sakė U. von der Leyen per spaudos konferenciją su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Pasak jos, galiojančios sankcijos „žlugdo“ Rusijos ekonomiką ir „grąžina ją viena karta atgal“; skaičiuojama, kad vien dabar galiojanti naftos kainų viršutinė riba Maskvai kasdien kainuoja apie 160 mln. eurų.

U. von der Leyen taip pat pagyrė Ukrainos pastangas kovoti su korupcija, šalyje nuskambėjus žinioms apie kelis viešus tyrimus ir atleidimus iš darbo, susijusius su lėšų švaistymu.

„Mane džiugina tai, kad jūsų kovos su korupcija institucijos yra budrios ir veiksmingai atskleidžia piktnaudžiavimo atvejus“, – sakė ji.

„Taip pat norėčiau pagirti jus už tai, kad taip greitai reaguojate politiniu lygmeniu, siekdami užtikrinti, kad kova su korupcija duotų apčiuopiamų rezultatų ir būtų toliau stiprinama“, – pridūrė EK vadovė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją