Naujausioje "Eurobarometer" apklausoje 77 procentai ispanų pareiškė, jog "labai didžiuojasi" arba "gana didžiuojasi" būdami europiečiai. Tarp italų ir liuksemburgiečių trys ketvirtadaliai didžiuojasi, kad yra europiečiai.

Daugelis ES nė nežino, kur turtingas 15 valstybių blokas leidžia savo pinigus. Du kartus per metus Europos Komisijos atliekamoje apklausoje 14 procentų respondentų galėjo teisingai pasakyti, kad daugiausiai Briuselis skiria žemės ūkiui, sunaudojančiam beveik pusę ES biudžeto.

Apie trečdalį respondentų manė, kad daugiausiai lėšų tenka biurokratiniam aparatui, nors realiai eurokratams skiriama vos 5 procentai 80 milijardų dolerių ES biudžeto.

Tik septyni procentai respondentų žinojo, kad antras didžiausias ES lėšų gavėjas yra vadinamieji struktūriniai fondai, per kuriuos remiami neturtingi regionai.

Apklausa taip pat parodė, kad apie 50 procentų ES gyventojų pritaria bloko plėtrai. Daugiausiai plėtros šalininkų buvo Beniliukso šalyse ir Airijoje, o mažiausiai - tradiciškai euroskeptiškoje Didžiojoje Britanijoje ir Švedijoje.