„(Šio sprendimo) įgyvendinimas reikš labai svarbų žingsnį visiško Minsko susitarimų įgyvendinimo link“, – sakoma Europos Sąjungos užsienio reikalų biuro pareiškime.

Europos Sąjunga, kuri remia Kijevą, pareiškė, kad šis prorusiškų separatistų sprendimas leis tinkamai pasiruošti būsimiems vietos rinkimams sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose.

„Kartu su neseniai pasiektu susitarimu dėl lengvosios ginkluotės atitraukimo šis pranešimas suteikia naująnuoseklaus politinio konflikto sureguliavimo viltį, jis turėtų būti pagrįstas visiška pagarba tarptautiniams įstatymams ir Ukrainos nepriklausomybei, suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“, – sakoma jame.

Donecko ir Luhansko „liaudies respublikas“ pasiskelbę sukilėliai planavo rengti vietos rinkimus spalio 18 ir lapkričio 1 dieną, nesuderinę jų su Kijevu.

Šio plano įgyvendinimas būtų pažeidęs Minsko taikos susitarimą, kuris pirmą kartą buvo pasiektas 2014 metais.

Kijevas ir sukilėliai nuolat pažeidinėdavo šį susitarimą, kol praėjusį mėnesį Prancūzija, Vokietija, Rusija ir Ukraina susitarė dėl naujų pastangų konfliktui išspręsti, pradedant lengvosios ginkluotės atitraukimu nuo fronto linijos.

Šalys dar kartą susitiko praėjusį savaitgalį Paryžiuje.

Ukrainos pareigūnai pirmadienį sakė, kad Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel darė spaudimą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris neigia, kad jo šalis kaip nors dalyvauja šiame konflikte, kad šis paragintų separatistus atidėti rinkimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)