Vis dėlto kitos sankcijos nebus panaikintos ir ES nusprendė dar nesiųsti ginklų Sirijos sukilėliams. Didžioji Britanija ir Prancūzija norėjo galimybės siųsti ginklus Sirijos prezidento Bašaro al Asado (Bashar al-Assad) oponentams. Kitos šalys, ypač Austrija, tam priešinosi ir teigė, kad nusiuntus ginklų konfliktas tarp vyriausybės pajėgų ir sukilėlių tik paaštrės.

ES Sirijai taikomas sankcijų paketas nustos galioti šeštadienį. Užsienio reikalų ministrai vieningai nusprendė neatnaujinti tik ginklų embargo. Dabar kiekviena ES valstybė turės nusistatyti individualias ginklų į Siriją siuntimo taisykles.

2011 metų kovą įvestas ginklų embargas galiojo ir Sirijos vyriausybei, ir sukilėliams.

Rusija: embargo panaikinimas tiesiogiai kenkia taikos perspektyvoms

Rusija antradienį pareiškė, kad Europos Sąjungos (ES) sprendimas panaikinti ginklų embargą Sirijos sukilėliams, bet - ne Sirijos režimui, padarys "tiesioginę žalą" perspektyvoms surengti taikos konferenciją dėl šios krizės.

"Tai "dvejopų standartų" atspindys ir tiesioginė žala perspektyvai sušaukti tarptautinę konferenciją (Sirijai), dėl kurios gegužės 7 dieną susitarė RF URM vadovas Sergejus Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry", - sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.

Pasak jo, toks sprendimas prieštarauja "tarptautinio susitarimo dėl prekybos ginklais, kuris bus parengtas pasirašyti šių metų birželio 3 dieną, dvasiai ir raidei".

Sirijos opozicija: tai "per mažas ir pavėluotas" žingsnis

Sirijos opozicija antradienį "per mažu ir pavėluotu" žingsniu pavadino Europos Sąjungos (ES) sprendimą panaikinti ginklų embargą sukilėliams, kovojantiems su prezidento Basharo al Assado režimu.

"Žinoma, tai pozityvus žingsnis, bet mes nuogąstaujame, kad jis gali būti per mažas ir pavėluotas", - AFP sakė Sirijos pagrindinės opozicinės Nacionalinės koalicijos atstovas Louay Safi.