ES vadovai Ursula von der Leyen ir Charles'is Michelis turi paskelbti apie finansavimo didinimą iš bloko biudžeto ir pažadą skirti dar 100 mln. eurų pagalbą kovai su koronavirusu Afrikoje, nurodė šaltinis.

Ši žinia paskelbta pasaulio galioms kalbant apie būtinybę didinti pagalbą skurdesnėms šalims, netylant kaltinimams, kad turtingosios valstybės superka ir kaupia vakcinas nuo koronaviruso, palikdamos kitus pasaulio regionus be skiepų.

JAV prezidentas Joe Bidenas per virtualų G-7 lyderių susitikimą turėtų paskelbti, kad jo šalis programai COVAX skirs 4 mlrd. JAV dolerių.

COVAX yra pasaulinis projektas, kuriuo siekiama užtikrinti prieigą prie vakcinų neturtingesnėms šalims.

COVAX programoje dalyvauja maždaug 145 šalys ir teritorijos. Planuojama, kad per šią priemonę paskirstytų vakcinų dozių pakaks iki šių metų vidurio paskiepyti 3,3 proc. visų jų gyventojų.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį interviu „Financial Times“ pasiūlė, kad Vakarų šalys skirtų nuo 3 iki 5 proc. savo vakcinų nuo COVID-19 atsargų Afrikai.

Parama skiepijimo programoms besivystančiose šalyse didinama nepaisant lėtos vakcinavimo kampanijos pradžios visoje ES, kurią gerokai lenkia tokios šalys kaip JAV, Jungtinė Karalystė ir Izraelis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)