Bendroje spaudos konferencijoje su Šiaurės Makedonijos premjeru Zoranu Zajevu J.-C. Junckeris pripažino, kad kai kurios sostinės turi abejonių, bet birželio 18 dieną susitiks jų aptarti.

„Pasakyčiau, kad pirmininkaujant Rumunijai šis klausimas atsirado birželio mėnesio Bendrųjų reikalų tarybos darbotvarkėje pirmiesiems debatams, – žurnalistams sakė J.-C. Junckeris. – Komisija ketina padaryti viską, kad vasarą būtų priimtas tikslus sprendimas.“

Z. Zajevas padėkojo J.-C. Junckeriui už paramą ir sakė: „Užbaigėme visas užduotis, kurias buvome prašomi atlikti, ir esame visiškai pasirengę pradėti derybas dėl savo stojimo.“

Kai kurios ES narės, pirmiausia Prancūzija ir Nyderlandai, atsargiai vertina perspektyvą pernelyg greitai priimti naujų narių.

Tačiau Europos Komisija sako, kad Skopjė yra pasirengusi deryboms ir padarė „žymią pažangą kovoje su korupcija ir organizuotu nusikalstamumu“.

Šiaurės Makedonija taip pat išsprendė ginčą dėl savo pavadinimo su ES nare Graikija ir pasirašė draugystės paktą su Bulgarija.

„2018 metais aiškiai pasakiau, kad jokia šalis neįstos į Europos Sąjungą, jei neišspręs visų savo dvišalių ginčų. Šiaurės Makedonija paisė šio raginimo“, – sakė J.-C. Junckeris.

„Žinau, kad kai kurios valstybės narės nerimauja... Padarysiu visa, kas įmanoma, kad pabandyčiau įtikinti jas palaikyti šį istorinį judėjimą, ir ginsiu Šiaurės Makedoniją, kai tik reikės“, – pabrėžė jis.