Liuksemburge susitikę ES šalių diplomatijos vadovai patvirtino naujų priemonių paketą. Tarp tų priemonių, be kita ko, minimi draudimai investuoti Šiaurės Korėjoje bei eksportuoti ES naftą į Pchenjaną.

Taip pat Šiaurės Korėjos darbuotojams Europos Sąjungoje bus sugriežtintos sankcijos, siekiant, kad atgal į Šiaurės Korėja siunčiami pinigai nebūtų panaudojami ginklų vystymo programoms finansuoti.

Anot ES, naujų priemonių imtasi dėl „nuolatinio pavojaus, tarptautinei taikai ir stabilumui“, kurį kelia Kim Jong-Uno režimas.

Šiaurės Korėja rugsėjo 3 d. atliko iki šiol galingiausią šeštą branduolinį bandymą, kuris sukėlė tarptautinį pasipiktinimą ir naujas sankcijas šiai šaliai.

Vis daugiau asmenų ir subjektų siejamų su Kim Jong-Uno režimu įtraukta į juodąjį sąrašą, be to didžiausia suma, kurią galima pervesti į Šiaurės Korėją, žymiai sumažinta nuo 15 tūkst. eurų iki 5 tūkst. eurų.

Taip pat visiškai uždraustos investicijos į Šiaurės Korėją iš ES, kartu stabdomas ir žaliavinės naftos ir perdirbtos naftos produktų pardavimas.

Siekdami užtikrinti, kad sankcijos būtų veiksmingos, ES valstybės narės įsakys savo ambasadoms tose šalyse, kurios gal būt mėgins apeiti Šiaurės Korėjai taikomas sankcijas, teikti oficialius įspėjimus laikytis sankcijų.