„Lygiai kaip rugsėjo 11-oji žymi pokyčius pasaulio saugumo srityje, praėjus dvidešimčiai metų matome skaitmeninių platformų vaidmens mūsų demokratijoje „prieš“ ir „po“, – „Politico“ rašo ES komisaras Thierry Bretonas.

Dėl išpuolio įmonė „Twitter“ užblokavo D. Trumpo paskyrą – vis dėlto didelė dalis žmonių, įskaitant ir D. Trumpo oponentus, tokį įmonės sprendimą sukritikavo.

Th. Bretonas teigė, kad įvykiai Vašingtone parodė „mūsų demokratijų trapumą ir atskleidė, jog per mažai reguliuojamos technologijų įmonės demokratijoms gali kelti grėsmę“.

Buvęs Prancūzijos finansų ministras teigė stipriai abejojąs, ar socialinių tinklų įmonės gali turėti teisę užblokuoti JAV prezidento paskyrą.

„Stebina tai, kad generalinis direktorius gali išjungti D. Trumpo mikrofoną be jokių patikrinimų ar svertų“, – rašo Th. Bretonas.

„Tai ne tik šių platformų galios patvirtinimas, tai kartu parodo ir mūsų visuomenės organizacijos skaitmeninėje aplinkoje trūkumus“, – teigė komisaras.

Th. Bretonas taip pat teigiamai atsiliepė apie naujausius ES pasiūlymus griežčiau reguliuoti technologijų milžines, taip pat ir Skaitmeninių paslaugų įstatymą, pagal kurį įmonėms gali būti skiriamos baudos už nesugebėjimą apriboti nelegalaus turinio.