Apie tai jo atstovas spaudai pranešė po naujausio derybų rato Briuselyje.

M. Barnier informavo Europos Komisijos narius, jog „kol kas nerasta sprendimo, kuris atitiktų išstojimo susitarimą“, spaudos konferencijoje sakė EK atstovas spaudai Margaritis Schinas.

Kiek anksčiau trečiadienį vienas iš Didžiosios Britanijos „Brexit“ derybininkų pareiškė dalyvavęs „energingose“ derybose su kolegomis iš ES, kuriose buvo ieškoma būdų, kaip užsitikrinti britų parlamento pritarimą susitarimui dėl išstojimo.

Po antradienį Briuselyje įvykusio susitikimo su M. Barnier britų generalinis atornėjus Geoffrey Coxas sakė pateikęs kelis „labai protingus pasiūlymus“.

„Abi pusės apsikeitė tvirtomis nuomonėmis. Dabar mūsų laukia realios diskusijos. Derybos greitai bus atnaujintos“, – sakė G. Coxas.

„Tai labai jautrios diskusijos. Palietėme reikalo esmę. Mes pateikėme kelis pasiūlymus, labai protingus pasiūlymus“, – kalbėjo jis.

Tačiau G. Coxas sakė negalįs atskleisti pokalbių turinio, nurodęs, kad jie „privatūs ir slapti“.

Po derybų Briuselyje, kuriose dalyvavo ir Britanijos „Brexit“ reikalų sekretorius Steve'as Barclay, abi pusės nepateikė jokių oficialių komentarų.

Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May desperatiškai siekia išgelbėti „Brexit“ susitarimą, kad šalis galėtų kovo 29-ąją tvarkingai pasitraukti iš ES.

Sausio 15 dieną britų parlamentarams didžiuliu balsų skirtumu atmetus susitarimą, premjerė bando išsireikalauti iš ES garantijų dėl kontroversiškiausio klausimo – susitarime numatyto vadinamosios „apsidraudžiamosios priemonės“ (backstop) mechanizmo.

Ateinantį antradienį Bendruomenių Rūmai turės antrą progą balsuoti dėl šio susitarimo. Jei parlamentarai jį vėl atmes, po to jiems teks balsuoti dėl to, ar trauktis iš ES nesudarius susitarimo, ar atidėti „Brexit“.