Vis dėlto ES Aviacijos saugos agentūra (EASA) ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) pabrėžė, kad šios rekomendacijos negalioja keliautojams iš tų šalių, kur užsikrėtimo rizika yra itin didelė ir plačiai paplitusios tam tikros atmainos.

Atvykusiems iš tų šalių galima svarstyti taikyti reikalavimą turėti neigiamą koronaviruso testo rezultatą, skelbė ES institucijos. Ir toliau turėtų būti akcentuojamas kaukių dėvėjimas, higienos priemonės bei atstumo laikymasis.

EASA protokolu siekiama pateikti rizikomis paremtas su susisiekimu oru susijusias rekomendacijas atitinkamoms vyriausybėms bei oro linijoms ES, tačiau gairės teisiškai neįpareigoja.

„Pasiekėme svarbų pandemijos etapą, kai keleiviai vėl galės skristi, nesirūpindami dėl bet kurią akimirką galinčių pasikeisti taisyklių“, – teigė EASA vadovas Patrickas Ky.

Tačiau ECDC direktorė Andrea Ammon perspėjo, kad, „per anksti sušvelninus priemones, taip pat ir neskiepytiems žmonėms, naujų atvejų skaičius gali ir vėl labai stipriai išaugti“.

„Kol bus paskiepyta atitinkama populiacijos dalis, turime išlaikyti budrumą“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)