Taryba (valstybių narių) nusprendė iki 2017 metų balandžio 13 dienos pratęsti varžančias priemones 82 fiziniams asmenims ir vienam juridiniam asmeniui, atsižvelgiant į žmogaus teisių padėtį Irane“, – sakoma pranešime.

Europos Sąjungos 28 valstybės nuo 2011 metų taiko lėšų įšaldymo ir kelionių draudimo priemones Iranui dėl „sunkių žmogaus teisių pažeidimų“, ir šios priemonės yra reguliariai peržiūrimos.

Praėjusį mėnesį Iranas piktai sureagavo į naujausią Jungtinių Tautų ataskaitą apie žmogaus teisių padėtį šalyje ir pareiškė, kad ji buvo šališka, diskriminuojanti ir politiškai motyvuota.

JT ataskaitoje tarp kitų dalykų atkreipiamas dėmesys į tai, kad 2015 metais Iranas įvykdė 1000 egzekucijų – didžiausią skaičių per pastaruosius du dešimtmečius, ir nemažą nubaustųjų dalį sudarė nepilnamečiai.

Tuo metu antradienį Italijos premjeras Matteo Renzi pradėjo dviejų dienų vizitą Irane. Po pasaulio galių branduolinio susitarimo su Iranu, Italijos ministras pirmininkas kol kas yra aukščiausio rango Europos politikas besilankantis Irane.