„Iš kelių šaltinių mus pasiekė tokia informacija, kad skrydžiai ateinančioms dešimčiai dienų yra atšaukiami. Atrodo, kad tai yra labai patikima informacija. Kiek suprantame, apie tai „Iraq Airways“ informavo visas šalies kelionių agentūras“, – BNS trečiadienio vakarą sakė Bendrijos diplomatas.

Jis pridūrė, kad oficialaus pranešimo apie tai iš Irako oro linijų dar nėra gavęs.

M. Huthas taip pat teigė, kad Irako vyriausybė antradienį suformavo komitetą, kuris aiškinsis galimą neteisėtą irakiečių migrantų gabenimą į Lietuvą per Baltarusiją.

Europos Sąjunga pastaruoju metu įsitraukė į derybas su Bagdadu, siekiant sugrąžinti neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusius irakiečius į kilmės šalį bei įtikinti Iraką sumažinti skrydžių apimtis į Minską.

Remiantis Minsko oro uosto ir „Iraqi Airways“ interneto svetainėse pateikta informacija, keleivinius skrydžius Irako oro linijos artimiausiu metu ketino vykdyti ne tik iš Bagdado, bet ir dar trijų miestų – Basros, Arbilio ir Suleimanijos.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Dauguma jų – irakiečiai. Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (824)