Laiškas buvo nusiųstas tą dieną, kai Turkija pradėjo savo invaziją Sirijos šiaurės rytuose, trys dienos po to, kai D. Trumpas, regis, uždegė žalią šviesą turkų karinei operacijai atitraukdamas JAV pajėgas iš šio kurdų dominuojamo regiono.

D. Trumpas Turkijos prezidentui pasakė, kad sužlugdys Ankaros ekonomiką, jei su invazija bus nueita per toli.

Be diplomatinių vingrybių parašytą laišką JAV prezidentas pradėjo atviru grasinimu.

„Parenkime gerą susitarimą. Jūs nenorit būti atsakingas už tūkstančių žmonių išžudymą, o aš nenoriu būti atsakingas už Turkijos ekonomikos sunaikinimą“, – laiške su nurodyta spalio 9-osios data rašė D. Trumpas.

„Istorija palankiai į jus pažiūrės, jei tai pasieksite teisingu ir humanišku būdu, – rašė D. Trumpas. – Ji amžinai žiūrės į jus kaip į velnią, jei gerų dalykų nebus.“

Pasak JAV lyderio, įmanomas „puikus susitarimas“, jei R. T. Erdoganas derėtųsi su kurdų vadovaujamų Sirijos demokratinių jėgų (SDF) lyderiu Mazloumu Abdi, kurį Turkija laiko teroristu dėl ryšių su kurdų sukilėliais Turkijoje.

„Nebūkit griežtas vyrukas. Nebūkit kvailas“, – rašė D. Trumpas ir pridūrė: „Vėliau jums paskambinsiu.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)