„Ketinu išsamiai tai aptarti su ponu V. Putinu Berlyne. Dabartiniai įvykiai Idlibe kelia nerimą“, – žurnalistams Stambule sakė R. T. Erdoganas.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Idlibe per Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimo atakas žuvo dešimtys kovotojų ir civilių nepaisant paliaubų susitarimo, kurį parengė Damasko sąjungininkė Rusija ir Sirijos sukilėlius remianti Turkija.

Turkijos ir Rusijos lyderiai sekmadienį vyks į Berlyną dalyvauti tarptautinė Libijos taikos konferencijoje. Libija yra dar viena šalis, kurioje Turkija ir Rusija siekia užtikrinti paliaubas tarp kovojančių pusių.

R. T. Erdoganas taip pat apkaltino B. al-Assado Vyriausybę meluojant ir teigiant, kad Idlibę žuvę civiliai yra teroristai.

„Nuo kada trejų, ketverių, penkerių metų amžiaus vaikai ir jų motinos tapo teroristais?“ – klausė Turkijos prezidentas.

Nepaisant to, kad remia skirtingas puses Sirijos pilietiniame kare, Rusija ir Turkija pastaraisiais metais glaudžiai bendradarbiauja Sirijos klausimais.

Praeitą savaitę Maskva ir Ankara paskelbė paliaubas Idlibe, paskutiniame Sirijos sukilėlių bastione, tačiau šios paliaubos neišsilaikė.