Pasak R. T. Erdogano, dabar svarbu veiksmingai įgyvendinti planą ir teigiamą atmosferą paversti konkrečiais žingsniais siekiant grįžti prie derybų Stambule.

„Pabrėžiu, kad kare nugalėtojo nebus. Nepaisant sunkumų vietoje, taip pat tvirtai tikiu, kad krizė bus išspręsta prie derybų stalo. Dar kartą priminiau V. Putinui, kad galime surengti jo susitikimą su V. Zelenskiu. Mes ir toliau plėtosime dialogą su mūsų Juodosios jūros kaimyne Rusija visose srityse, kad skatintume regioninę ir pasaulinę taiką“, – sakė jis.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Kremlius Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą laiko tarpininku taikos deryboms su Ukraina. Tačiau Maskva neplanuoja sušvelninti paliaubų su Kijevu sąlygų.

Be to, Rusijos valdžios institucijos kreipėsi į Turkiją prašydamos pagalbos apeinant sankcijas bankininkystės, energetikos ir pramonės sektoriuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)