„Užtikrinsime, kad Šiaurės rytų Sirijos nepaliks nė vienas IS kovotojas“, – „Wall Street Journal“ laikraštyje cituojamas R. T. Erdoganas.

Jis taip pat tvirtino, kad Vakarų valstybių nerimas, kad dėl Turkijos puolimo Sirijoje gali pabėgti daug kalinamų džihadistų, iš tiesų yra veidmainiškas.

„Tos pačios šalys, kurios dabar moko Turkiją apie kovos su IS privalumus, 2014 ir 2015 metais nesugebėjo sustabdyti teroristų kovotojų antplūdžio“, – sako R. T. Erdoganas.

Pirmadienį Vašingtonas Turkijai paskyrė sankcijų, reikalaudamas nutraukti karinę operaciją ir NATO partnerę kaltindamas dėl civiliams keliamo pavojaus ir ekstremistams sukuriamų sąlygų nesunkiai pabėgti.

Kurdų valdžios atstovai informavo, kad dėl Turkijos puolimo jiems ypač sunku kalėjimuose išlaikyti atitinkamas saugumo pajėgas. Atstovai nurodė, kad iš Ain Isos stovykos sekmadienį pabėgo 800 IS kovotojų artimųjų, o penktadienį iš kito kalėjimo pabėgo penki džihadistai.

Turkijos atstovai skelbė, kad kurdai sulaikytuosius paleido specialiai, taip „regione siekdami kurti chaosą“.

Ankara antradienį prižadėjo kontroliuoti visus operacijos vykdymo teritorijoje esančius sulaikymo centrus.

„Esame pasiruošę bendradarbiauti su (kovotojų) kilmės šalimis ir tarptautinėmis organizacijomis dėl užsieniečių teroristų kovotojų sutuoktinių ir vaikų reabilitacijos“, – rašė Turkijos prezidentas.