Praėjusią savaitę vėlų penktadienį vyriausybė savaitgaliui įvedė karantiną 31 mieste, tačiau apie tokį žingsnį ji pranešė vos prieš dvi valandas iki jo įsigaliojimo, todėl šimtai tūkstančių žmonių puolė apsipirkti paskutinę minutę.

R. T. Erdoganas jau prašė turkų likti namuose ir laikytis socialinės izoliacijos.

Savaitgaliais skelbiamas karantinas yra griežtesnė priemonė, kurią padeda įgyvendinti policija. Tačiau suvaržymai įvedami šalyje gerėjant orams, todėl vyriausybė yra susirūpinusi, kad piliečiai gali nepaisyti raginimų likti namuose.

„Kovodami su pandemija, nusprendėme, kad artimiausiu metu tęsime savaitgalinį karantiną tiek, kiek prireiks“, – Stambule pareiškė R. T. Erdoganas.

„Visiems savo bendrapiliečiams skelbiu, kad nuo penktadienio, balandžio 17 dienos, 24 val. iki sekmadienio, balandžio 19 dienos, 24 val. galios karantinas“, – nurodė jis, kreipdamasis į tautą per televiziją.

Dėl chaotiško karantino įvedimo praėjusią savaitę vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu sekmadienį buvo priverstas prisiimti atsakomybę ir paskelbti apie atsistatydinimą, tačiau R. T. Erdoganas liepė jam likti savo poste.

„Imsimės reikiamų priemonių, kad išvengtume nereikalingų sutrikimų, kilusių anksčiau“, – patikino valstybės vadovas.

Jis pridūrė, kad savaitgalį galiojusi komendanto valanda buvo skirta apsaugoti piliečius nuo užkrato, užtikrinant, kad jie neišeitų iš namų.

Turkijoje užregistruota daugiau nei 61 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir beveik 1,3 tūkst. mirties atvejų, rodo pirmadienį paskelbti Sveikatos apsaugos ministerijos skaičiai.

R. T. Erdoganas siekė nuraminti Turkijos visuomenę dėl to, kaip vyriausybė valdo krizę.

„Mūsų gydymo įstaigos pajėgios diagnozuoti ir gydyti bei turi [pakankamai] intensyviosios terapijos skyrių pandemijai įveikti“, – pažymėjo prezidentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)