Turkija dėl YPG pasitraukimo iš Sirijos šiaurėje kuriamos saugumo zonos tarėsi tiek su Vašingtonu, tiek ir su Maskva. Nors ir JAV, ir Rusija tikino, kad kurdų kovotojai jau pasitraukė iš Sirijos ir Turkijos pasienio ruožo, R. T. Erdoganas tvirtina, jog taip nėra, rašo „Reuters“.

„Žinome, kad ten, planuojamoje saugumo zonoje, vis dar yra teroristų. Šios teritorijos vis dar nėra išvalytos nuo teroristų“, – valdančiosios „Teisingumo ir plėtros“ (AK) partijos parlamentinėje frakcijoje kalbėjo R. T. Erdoganas.

Pasak prezidento, kurdų kovotojai taip pat iš už saugumo zonos rengia išpuolius prieš Turkijos pajėgas.

„Mes nebūsime tiesiog stebėtojai. Darysime viską, kas būtina, kaip ir anksčiau. Turkija tęs kovą tol, kol Turkijoje, Sirijoje ir Irake nebeliks nei vieno teroristo“, – R. T. Erdoganą cituoja valstybinė Turkijos naujienų agentūra „Anadolu“.

Turkijos lyderio teigimu, YPG kovotojai vis dar likę Tel Rifato ir Manbidžo miestuose bei į rytus nuo Ras al Aino, kuriame vyko nuožmus Turkijos kariuomenės ir kurdų pajėgų mūšis. R. T. Erdoganas taip pat pabrėžė, kad Turkija nutrauks karinę operaciją Sirijoje, jei Vašingtonas ir Maskva laikysis pažadų užtikrinti, kad saugumo zonoje nebūtų kurdų kovotojų.

Jis taip pat apkaltino JAV kariuomenę patruliuojant saugumo zonoje kartu su YPG kovotojais.
„Kaip galime paaiškinti tai, kad Amerika patruliuoja kartu su teroristinėmis organizacijomis šiame regione, nors jie priėmė sprendimą pasitraukti? To mūsų susitarime nebuvo“, – žurnalistams sakė R. T. Erdoganas.

Ankara kurdų YPG laiko teroristine organizacija, susijusia su Turkijoje veikiančia uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK).