Koronavirusu užsikrėtęs 78-erių italas iš Veneto regiono mirė ligoninėje, kurioje prieš maždaug 10 dienų jis išsigydė kitą nesusijusią ligą, paskelbė Italijos sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza.

Miręs italas Adriano Trevisanas buvo į pensiją išėjęs mūrininkas, vienas iš dviejų žmonių, kuriems regione buvo diagnozuotas koronavirusas. Dar 15 žmonių koronavirusu užsikrėtė Lombardijos regione, kur nedelsiant imtasi priemonių izoliuoti paveiktas teritorijas.

Vėliau tame pačiame regione mirė ir moteris.

Lombardijoje koronavirusas diagnozuotas penkiems gydytojams ir 10 kitų žmonių. Manoma, kad šie žmonės lankėsi tame pačiame bare ir bendravo su ta pačia draugų grupe, kaip ir Veneto regiono užsikrėtusieji, spaudos konferencijoje patvirtino pareigūnai.

Staigus mirtino koronaviruso protrūkis Italijos šiaurėje privertė vietos valdžią uždaryti daugelį parduotuvių biurų ir bendruomenių centrų.

Prie skubios pagalbos punkto durų nedideliame Kodonjo miestelyje, kuriame gyvena 15 tūkst. žmonių, stovi ženklas „Įeiti draudžiama“. Šiame miestelyje jau trims žmonėms diagnozuotas koronavirusas, tarp jų – 38-erių vyras, prijungtas prie gyvybės palaikymo įrangos.

Antrąja koronaviruso auka tapusi moteris gyveno Lombardijos regione, kur yra ir Kodonjas. Penktadienį miręs A. Trevisanas gyveno kaimyniniame Veneto regione.

Apie 50 tūkst. pavojingose teritorijose gyvenančių žmonių buvo paprašyti likti namuose, taip pat buvo atšaukti ir savaitę uždrausti visi vieši renginiai, tokie kaip karnavalas, Mišios ir sporto renginiai.

Jis buvo vienas iš dviejų Veneto regione koronavirusu užsikrėtusuių žmonių. Veneto regiono prezidento Luca Zaia teigimu, pernakt regione dar vienam žmogui diagnozuotas koronavirusas, juo tapo 53-ejų vyras.
Tuo tarpu Romoje dėl koronaviruso gydomi trys žmonės.

Uždaryta

Kodonjo centre dirba tik kepykla ir vaistinė, visos kitos parduotuvės uždarytos visuomenės sveikatos sumetimais.

Tarp Kodonjuje gyvenančių žmonių, kuriems diagnozuotas koronavirusas, yra ir 38-erių kritinės būklės vyro žmona, kuri yra 8-ą mėnesį nėščia ir dar vienas vyras. Dar trims žmonėms preliminarūs tyrimai taip pat parodė užsikrėtimą koronavirusą, tačiau šiuo metu laukiama galutinių tyrimų rezultatų.

Nuo gruodžio COVID-19 koronavirusas Kinijoje pražudė daugiau nei 2 300 žmonių.

Kitose pasaulio šalyse nuo viruso mirė daugiau nei 10 žmonių, jis išplito 27-ose valstybėse ir teritorijose. Praėjusį sekmadienį nuo koronaviruso pirmąkart mirė žmogus Europoje. Pirmąja auka Senajame žemyne tapo 80-metis turistas iš Kinijos, miręs Prancūzijoje.
Apie 50 tūkst. pavojingose teritorijose gyvenančių žmonių buvo paprašyti likti namuose, taip pat buvo atšaukti ir savaitę uždrausti visi vieši renginiai, tokie kaip karnavalas, Mišios ir sporto renginiai.

Kodonjo meras Francesco Passerini tvirtino, kad vietos gyventojai yra „labai sunerimę“ dėl mirtino viruso protrūkio.

Italijos premjeras Giuseppe Conte tvirtino, kad „viskas kontroliuojama“, ir pabrėžė, jog vyriausybė išlaiko „ypač aukštą atsargumo lygį“.

Nuo gruodžio į sunkų ūminį kvėpavimo takų sindromą (SARS) panašus koronavirusas nusinešė daugiau nei 2 300 žmonių gyvybes Kinijoje, kur ir prasidėjo epidemija.

Kitose pasaulio šalyse virusas pražudė kiek daugiau nei 10 žmonių, jis užfiksuotas jau 27 šalyse ir regionuose.