Su ES Taryba jau suderintomis taisyklėms, kurioms pritarė 531 EP narys, septyni nepritarė, o 34 susilaikė, nustatoma Rusijos kelionės dokumentų, išduotų okupuotuose Ukrainos ir Sakartvelo regionuose, nepripažinimo tvarka. Europos Komisijai suteikiama teisė patvirtinti konkrečių Rusijos kelionės dokumentų, kuriems taikomos šios taisyklės, sąrašą. Kita vertus, tai neužkerta okupuotų teritorijų gyventojams teisės prašyti prieglobsčio ir patekti į ES bėgant nuo karo.

„Europos Parlamentas pasiryžęs toliau tęsti spaudimą Rusijai teisinėmis ir politinėmis priemonėmis. V. Putinas turi sumokėti didelę kainą už neteisėtą karą ir tarptautinius nusikaltimus prieš Ukrainą ir jos gyventojus“, – pažymėjo EP pranešėjas Juanas Fernandas Lópezas Aguilaris.

Taisyklių patvirtinimui dar būtinas formalus ES Tarybos pritarimas. Jos įsigalios kitą dieną po to, kai bus paskelbtos ES oficialiajame leidinyje.

Po neteisėtos Krymo pusiasalio aneksijos 2014 m. Rusija Krymo gyventojams išdavinėja Rusijos tarptautinius pasus. Tą pačią praktiką ji tęsią ir kitose okupuotose Ukrainos teritorijose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją