Anksčiau latvių Kovos su korupcija biuras (KNAB) paprašė šalies teisėsaugos iškelti bylą buvusiam sostinės merui dėl uždrausto stebėjimo įrenginio laikymo.

Biuras pranešė, kad užpernai tyrėjai kitoje byloje N. Ušakovo darbo kabinete konfiskavo per specialiąsias operacijas naudojamą prietaisą.

Komentuodamas EP sprendimą naujienų agentūrai BNS, socialdemokratų frakcijos narys pareiškė neturįs ko baimintis. Politikas pareiškė, kad ragino kolegas panaikinti jo imunitetą ir pats balsavo „už“.

„Tyrimo procesas vyksta nuo 2019 metų birželio. Šis sprendimas padės užbaigti procesą ir galėsiu įrodyti, kad šis kaltinimas yra neteisingas“, – sakė N. Ušakovas.

Pats politikas socialiniame tinkle „Facebook“ tuomet patvirtino, kad buvo konfiskuotas jo lentynoje rastas savadarbis įrašymo įrenginys, apie kurį jis esą nieko nežinojo.

Dėl tų aplinkybių KNAB 2019-ųjų spalį pareiškė N. Ušakovui kaltinimus. Buvęs Rygos vadovas taip pat figūruoja korupcijos byloje, iškeltoje dėl jo vadovautos savivaldybės galimai neskaidrių viešojo transporto pirkimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją