EP nariai patenkino Prancūzijos teisėjų prašymą. Pastarieji tiria kaltinimus, kad J.-M. Le Penas galėjo neteisėtai panaudoti milijonus eurų iš parlamento biudžeto, kad sumokėtų tuometinio „Nacionalinio fronto“ politiniams darbuotojams Prancūzijoje.

J.-M. Le Peno duktė Marine Le Pen, dabar vadovaujanti pavadinimą pakeitusiam „Nacionaliniam sambūriui“, jau sulaukė kaltinimų šioje byloje.

Tarp jai pareikštų kaltinimų yra piktnaudžiavimas pasitikėjimu dėl atlyginimų, kuriuos ji mokėjo savo štabo vadovei Catherine Griset ir apsaugininkui Thierry Legier, ir bendrininkavimu piktnaudžiaujant pasitikėjimu kaip FN lyderei.

Nuo 9-o dešimtmečio EP nariu esantis J.-M. Le Penas pasinaudojo savo parlamentaro neliečiamybe, kad apsisaugotų nuo korupcijos atvejį tiriančių pareigūnų apklausos praėjusių metų birželį.

Tyrėjai įtaria, kad „Nacionalinis frontas“ naudojosi Briuselio parlamentarų padėjėjams skirtais pinigais, kad sumokėtų savo partijos politiniams darbuotojams Prancūzijoje.

Tai yra naujausias iš kelių bandymų, ištirti 90-mečio J.-M. Le Peno vaidmenį šioje byloje. Posėdyje jis nedalyvavo.

Naujienų agentūrai AFP su juo susisiekus, J.-M. Le Penas sakė neišgirdęs „nieko, kas būtų nustebinę, iš asamblėjos, kuri yra pasidalinusi į dvi bendrininkų grupes – kairiąją socialistų ir vadinamąją liberaliąją dešinę“.

Jis taip pat sakė, kad nesitikėjo „nei malonės, nei objektyvumo iš savo kolegų“.

EP nariai taip pat nubalsavo už toje pačioje byloje figūruojančio kito „Nacionalinio sambūrio“ nario Dominique'o Bilde'o parlamentaro neliečiamybės panaikinimą.