Atsakydamas į dpa pateiktus klausimus, parlamento atstovas tik nurodė, kad apsilankymas Bono mieste, įskaitant nakvynę penkių žvaigždučių viešbutyje, vyko tuo metu, kai R. Metsola buvo EP pirmininkė, ir vadovaujantis griežtais saugumo ir protokolo reikalavimais. R. Metsola laikėsi taisyklių, taikytų visiems ankstesniems pirmininkams, sakė jis.

Atstovas neatsakė Į klausimą, kokias kelionės išlaidas padengė Europos Parlamentas. Jis taip pat nekomentavo, ar per vizitą R. Metsola ar jos vyras dovanų gavo vyno, ir nepateikė išsamios informacijos apie kelionės maršrutą.

Už nakvynę sumokėjo Prancūzijos vyno brolija „Confrérie des Chevaliers du Tastevin“, sakoma parlamento svetainėje.

Pasak naujienų portalo „Politico“, iš Maltos kilusi R. Metsola su sutuoktiniu apsistojo penkių žvaigždučių viešbutyje „Hôtel Le Cep“ Bono mieste, į kainą buvo įskaičiuota ir prabangi penkių patiekalų vakarienė.

Apie spalį įvykusią kelionę R. Metsola viešai pranešė prieš dvi savaites, jau po to, kai gruodį Belgijos policija suėmė EP vicepirmininkę Evą Kaili, kaltinamą korupcija, pinigų plovimu ir ryšiais su organizuotais nusikaltėliais. Vis dėlto R. Metsola nepaminėjo, kad keliavo su savo suomių kilmės vyru Ukko. Pagal parlamento taisykles ji turėjo pranešti apie kelionę dar pernai lapkritį.

Praėjusį savaitgalį EP atstovas Jaume'as Duchas Guillot paaiškino, kad R. Metsola buvo pakviesta į Bono miestą pasakyti kalbą apie maisto kultūros, kuria garsėja šis regionas, apsaugą, ir per kelionę atstovavo Europos Parlamentą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją