„Deja, centrinė vadovybė praneša, kad 13 (kalinių) žuvo ir du buvo sužeisti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė šios Pietų Amerikos šalies kalėjimų administracija SNAI.

Incidentas įvyko Beljavistos kalėjime Santo Domingo de Los Koloradoso mieste, esančiame maždaug už 80 km nuo sostinės Kito. Šioje įkalinimo įstaigoje gegužę per kruvinas muštynes žuvo 44 kaliniai.

Kalėjimo pareigūnai, padedami kariškių ir policijos, sugebėjo atgauti įstaigos kontrolę, pranešė SNAI.

Per gegužę kilusias riaušes iš kalėjimo pabėgo apie 220 kalinių, tačiau dauguma jų buvo sugrąžinti.

Ekvadore, kur nusikalstamos gaujos kovoja dėl narkotikų kontrabandos maršrutų kontrolės, kalėjimuose dažnai kyla kruvinų riaušių. Gaujų konkurencinė kova neretai perauga į žiaurų smurtą įkalinimo įstaigose: kai kurie kaliniai mirtinai sukapojami arba jiems nukertamos galvos mačetėmis.

Ekvadore, besiribojančiame su dviem didžiausiomis pasaulyje kokaino gamintojomis – Kolumbija ir Peru, smarkiai padaugėjo smurto atvejų, siejamų su prekyba narkotikais užsiimančių nusikalstamų gaujų tarpusavio konkurencija.

17,7 mln. gyventojų turinti šalis yra populiari tarp narkotikų kontrabandininkų dėl savo pralaidžių sienų, dolerinės ekonomikos ir didelių jūrų uostų.

Šalies kalėjimai yra perpildyti, juose trūksta sargybinių, o dėl klestinčios korupcijos kaliniai gali gauti įvairiausių kontrabandinių prekių, įskaitant šaunamuosius ginklus ir sprogmenis.

Nuo pernai vasario skirtinguose šalies kalėjimuose kilo daugiau kaip dešimt riaušių, pareikalavusių apie 400 kalinių gyvybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją