Per mėnesį (kovą, palyginti su vasariu) eksportuotų prekių kainos padidėjo 0,6 proc., importuotų prekių – išaugo 0,5 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai – 35,2 proc. – brango žalia nafta. Gyvi gyvūnai ir gyvūnų produktai pabrango 5,3 proc., gėrimai – 4,3 proc., bet atpigo elektra – 15,6 proc., guminiai gaminiai – 4,6 proc., niekur kitur nepriskirta transporto įranga – 4,3 proc.

Iš importuotų prekių per mėnesį daugiausia – 7,2 proc. – pabrango žuvys ir kiti žuvininkystės produktai. Niekur kitur nepriskirti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai brango 7,1 proc., rafinuoti naftos produktai – 6,9 proc., bet atpigo elektra – 8,1 proc., gamtinės dujos – 4,7 proc., niekur kitur nepriskirta transporto įranga – 3,9 proc.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 2 proc., ne iš euro zonos – augo 14,6 proc. Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 0,7 proc., ne iš euro zonos – didėjo 0,4 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)