„Maskva permeta karius, ginkluotę ir techniką jau iš Užbaikalės ir Tolimųjų Rytų karinių apygardų. Neatmetama, kad dalis šių kareivų jau rytoj lakstys po Donbasą. Kartu su tankais ir „Gradomis“, - rašė D. Tymčukas.

„Kremlius pasirengęs mesti visą savo karinę galią į Ukrainą. Tačiau ir Ukrainos kariuomenė 2014 metų liepą – jau toli gražu ne tai, ką mes turėjome dar kovo mėnesį. Savo ordomis Putinas dabar gali padaryti įspūdį nebent senelio Lenino mumijai Mauzoliejuje. Tačiau ne tai tautai, kuri šiandien Donbase laužo stuburą Maskvos hienai“, - teigiama D. Tymčuko pranešime.

Luhansko srityje Rusijos sunkiosios technikos kolona sienos nekirto

Luhansko srityje Suchodole Rusijos sunkioji karinė technika naktį iš liepos 21-osios į 22-ąją nekirto Ukrainos sienos, praneša unian.net.

Apie tai „Unian“ korespondentui pranešė visuomeninės organizacijos – pilietinės iniciatyvos „Prava sprava“ vadovas Dmitrijus Snegirevas. Jis patikino, kad šią informaciją jam perdavė tiesiogiai iš įvykių vietos jo visuomeninės organizacijos nariai bei vietos gyventojai, kurie yra įvykių liudininkai.

„Jokios Rusijos sunkiosios technikos kolonos Didžiojo Suchodolo rajone nebuvo. Ten netgi nėra pontoninės perkėlos“, - pareiškė D. Snegirevas. Tokiu būdu jis paneigė liepos 22 dieną daugelio žiniasklaidos priemonių paskelbtą informaciją, kad neva „įsiveržimas per sieną įvykdytas pontonine perkėla Didžiojo Suchodolo rajone, kolonoje judėjo 24 „Ural“ automobiliai, kurie gabeno pėstininkus ir šaudmenis, taip pat – apie 20 tankų ir šarvuočių“.

„Visa tai absoliučiai neteisinga informacija“, - pareiškė D. Snegirevas. Jis pridūrė, kad „jau ir antiteroristinės operacijos centre paneigė informaciją apie Rusijos technikos perėjimą per mūsų sieną“.