„Taip, iš tikrųjų, ir JAV, ir, kaip aš suprantu, Saudo Arabija, ir, kaip manau, Izraelis ėmėsi tam tikrų žygių, kad sutrukdytų perduoti balistines raketas. Jos gali padidinti Rusijos potencialą, skirtą gyvenamiesiems kvartalams ir infrastruktūrai Ukrainoje naikinti. Tad Iranui daromas stiprus spaudimas, tai pirma“, - sakė J. Fiodorovas televizijos kanalo „Freedom“ laidoje.

Anot eksperto, Irano delsimą tikriausiai galima paaiškinti ir tuo, kad jis derasi su Rusija, norėdamas mainais gauti branduolinių technologijų.

„Apskritai iraniečiai – labai pragmatiški žmonės, ir jie visai neketina aukoti savo interesų, o jų interesai susiję ne tik su Rusija, bet ir su kitais regionais, kitomis šalimis. Ir tai juos stabdo. Taip, šiuolaikiniai lėktuvai Teheranui labai reikalingi, bet dar labiau jam reikia raketų gamybos technologijų, pirmiausia – raketų variklių. Antra – reikalingos branduolinės technologijos. Yra daug problemų, kurių iraniečiai negali išspręsti. Manau, kad derybos vyksta šiuo klausimu“, - teigė J. Fiodorovas.

UNIAN primena, kad Iranas tiekia Rusijai dronus kamikadzes, kuriais rusai atakuoja Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)