„Žiemos pradžioje rusai atakavo energetikos infrastruktūrą, o pavasarį nusitaikė į Ukrainos gyventojus“, – nurodė jis.

Vietos administracija pirmadienį pranešė, kad per naktines Rusijos atakas Chmelnyckio srityje Ukrainos vakaruose smogta į karinį objektą.

„Rusijos kariai smūgiavo į kelis objektus, įskaitant karinį Chmelnyckio regione“, – socialiniuose tinkluose teigė administracija, pridurdama, kad nukentėjo degalų saugyklos ir penki orlaiviai.

Tai – retas atvejis, kuomet Ukrainos pareigūnai pripažįsta, kad šalyje būta smūgių į karinius taikinius.

„Dabar jie vis labiau puola karinius taikinius, pavyzdžiui, Chmelnyckio aerodromą, – pridūrė S. Bellas. – Jis yra vakarinėje šalies dalyje – už šimtų kilometrų nuo fronto.“

Karinis analitikas pranešė, kad, Ukrainos teigimu, minėtojo aerodromo atakos metu Rusija apgadino penkis lėktuvus.

Ukraina retai kada pripažįsta, kad koks nors jos karinės infrastruktūros objektas buvo užpultas, todėl ši žinia išties įdomi“, – mano jis.

S. Bello teigimu, kadangi Ukraina nedažnai pamini sėkmingas Rusijos atakas, „tikriausiai reikia manyti, jog aerodromas buvo gerokai apgadintas“.

Tiesa, Ukraina nenurodė karinio taikinio ar taikinių Chmelnyckio srityje, tačiau pranešė, kad atliekami darbai siekiant suremontuoti kilimo ir tūpimo taką ir kad penki lėktuvai buvo išvesti iš rikiuotės.

Prieš prasidedant karui, Chmelnyckio srityje buvo įsikūręs didelis karinis aerodromas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją