73-ejų metų amžiaus milijonierius „Twitter“ žinutėje, kurią parašė antradienį, nurodė, jog yra Vilniuje.

Paskutinį kartą J. McAfee buvo pastebėtas praėjusios savaitės pabaigoje Londone, vos po kelių dienų nuo bandymo pabėgti į Dominikos Respubliką. Karibų jūros regiono teisėsaugos pareigūnai suėmė jį ir jo žmoną už tai, kad bandė patekti į salą ginklų prikrauta jachta.

J. McAfee advokato teigimu, Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybė jo nesulaikė, o Dominikos valdžios pareigūnai leido pasirinkti kitą šalį, prieš tai įsitikinę, jog vyrui nėra iškelta bylų JAV ar išduota ekstradicijos prašymų.

Atskleisdamas, kad yra Vilniuje, jis rašė: „Atsiprašau už tylą. @theemrsmcafee ir aš esame Rytų Europoje, itin saugioje vietoje.“

Vėliau savo milijonui sekėjų jis paskelbė asmenukę, kurioje įsiamžino su žmona Janice, ir parašė: „Su @theemrsmcafee esame Lietuvoje, savo saugioje slėptuvėje. Ilgoji korumpuotojo JAV teisingumo departamento ranka čia mūsų nepasieks.“

„Atsipalaiduosime dienelę kitą ir grįšime prie darbų – kovoti su neteisybe visur, kur ją pamatysime.“
Remiantis šia po kelių valandų paskelbta žinute, jo buvimo vieta yra pietinėje San Fransisko dalyje, Kalifornijos valstijoje.

Johnas McAfee

Pareigūnų teigimu, pora ir dar penki asmenys buvo sulaikyti Dominikos Respublikoje, nes plaukė jachta, prikrauta didelio kalibro ginklų, šaudmenų ir kitų karinių reikmenų.

Sutuoktiniai buvo paleisti į laisvę trečiadienį, o ketvirtadienį išvyko iš Dominikos Respublikos. Jų lėktuvas trumpam nusileido Madride ir tęsė skrydį į Londoną, iš kurio pora patraukė į Lietuvą.

J. McAfee teigė, kad „Teisingumo departamento ir CŽA grobimo komandos suko ratus kaip maitvanagiai“, tačiau pora buvo saugi dėl „kelių liudininkų“ ir žmonių, „miegojusių ant viešbučio kambario grindų“.


Vyras rašė „Twitter“: „Blogiukams taip ir nepavyko prisiartinti. Dabar mes palikome Angliją ir vykstame į visiškai saugią vietą. Mūsų niekas nenutildys.“

Anksčiau jis sakė: „Ir vėl kelyje. Ilgoji JAV ranka mus pasiekė Londone. Ačiū Dievui, kad dabar savaitgalis. Vyriausybės biurokratinio aparato popierizmo darbai sustabdyti iki rytojaus ryto. Tačiau mūsų niekas nestabdo. Netrukus pranešime daugiau informacijos.“

J. McAfee gimė 1945 m. JAV karinėje bazėje, įrengtoje Didžiosios Britanijos teritorijoje. Jis turi abiejų šalių pilietybes. Penktadienį programuotojas paklausė savo sekėjų „Twitter“, ar jam vertėtų kandidatuoti į Didžiosios Britanijos premjero postą.

Neseniai „Reuters“ duotame interviu jis sakė norįs, kad Libertarų partija jį iškeltų kandidatu į JAV prezidento postą 2020 m. rinkimuose. Vyras teigė, kad galėtų padėti Kubai įveikti JAV embargą, sukūręs kriptovaliutą.

Jis vienas pirmųjų sukūrė apsauginę programinę įrangą ir jau anksčiau buvo ieškomas JAV ir Belizo teisėsaugos pareigūnų.

J. McAfee yra pagarsėjęs ekscentriškais ir provokuojančiais pasisakymais ir nevengia pajuokauti, todėl nėra žinoma, ar jis iš tiesų gali būti Lietuvoje, ar tai tėra jo pokštas.

„Twitter“ vartotojai pastebėjo, kad įrašas, kuriame verslininkas teigia esantis Lietuvoje turėjo vietos nustatymo funkciją, kuri rodė pietų San Franciską. Tačiau J. McAfee teigė, kad naudojasi VPN funkcija vietai paslėpti.