„Per derybas turime bendrauti. Ir aš to nedarau, kaip čia pasakius, nusiteikęs priešiškai“, – J.C. Junckeris sakė per spaudos konferenciją su JAV prezidentu Baracku Obama ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku Varšuvoje prasidėjusio NATO viršūnių susitikimo kuluaruose.

B. Obama penktadienį taip pat per šią spaudos konferenciją, jog niekam nenaudinga, kad derybos su Londonu dėl jo pasitraukimo iš 28 šalių bloko būtų sunkios ar užsitęstų.

„Niekas nesuinteresuotas ilgomis, priešiškomis derybomis“, – sakė JAV lyderis.

B. Obama įsitikinęs, kad Britanija susitars su ES dėl naujų santykių po „Brexit“

JAV prezidentas Barakas Obama yra įsitikinęs, kad Jungtinė Karalystė (JK) ir Europos Sąjunga (ES) susitars dėl naujų santykių po „Brexit“. Šalių pozicijos pasikeitė po praėjusį mėnesį įvykusio referendumo, kurio metu britai balsavo už pasitraukimą iš ES, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

„Kad ir kaip sunku bus, aš esu tikras, kad JK sugebės organizuotai pereiti prie naujų santykių, – laikraščiui „Financial Times“ sakė B. Obama. – Ypatingi ryšiai tarp JAV ir Jungtinės Karalystės išliks. Aš neabejoju, kad JK ir toliau bus viena aktyviausių NATO narių“.

JAV prezidentas ragino NATO susivienyti po Jungtinėje Karalystėje birželio 23-iąją įvykusio referendumo ir pabrėžė, kad aljansas tarp JAV bei artimiausia jos sąjungininke esančios Britanijos išliks ir po „Brexit“.