Tėvas Gabriele Amorthas, vyriausiuoju Vatikano egzorcistu paskirtas dar popiežiaus Jono Pauliaus II, tvirtina išvaręs piktąsias dvasias iš tūkstančių žmonių. Jis teigia, jog pagrobtoji Emanuela Orlandi vėliau buvo nužudyta, o jos palaikų atsikratyta.

Egzorcistas sako, jog penkiolikmetė moksleivė 1983 metų vasarą buvo pagrobta vienoje centrinių Romos gatvių – nusikaltėliai ją vertė dalyvauti orgijose.

„Tai buvo nusikaltimas su seksualiniu motyvu. Buvo organizuojami vakarėliai, kuriuose dalyvavo iš Vatikano policija. Su orgijomis buvo susiję ir diplomatiniai darbuotojai iš užsienio ambasadų. Manau, jog Emanuela tapo jų auka“, - dienraščiui „La Stampa“ teigia tėvas G. Amorthas

Diskusijos, koks likimas ištiko dingusią moksleivę, Italijoje netilo tris dešimtmečius.

Emanuela Orlandi
Buvo manoma, jog ją pagrobė liūdnai pagarsėjusi nusikaltėlių grupuotė, norėjusi tokiu būdu paspausti Vatikano pareigūnus atiduoti neva iš jų pasiskolintus pinigus.

Kita teorija skelbė, jog mergaitė buvo pagrobta norint vėliau ją išmainyti į kalėjime bausmę tuo metu atlikusį nusikaltėlį Mehmetą Ali Agcą – turką, kuris 1981 metais bandė nužudyti Joną Paulių II (esą KGB nurodymu).

Tačiau 85 metų egzorcistas neigia, jog prie šio nusikaltimo galėjo prisidėti elementai iš užsienio. Jis tvirtina, jog išvadą, kad mergaitė buvo pagrobta sekso tiksliais, palaiko ir Vatikano archyvaras.

Prieštaringai vertinamas kunigas taip pat tvirtina, jog joga – velnio išmonė, nes ši praktika skatina garbinti induizmą. Be to, jis smerkia ir knygas apie jaunąjį burtininką Harį Poterį, nes šios esą skatina vaikus tikėti juodąją magija ir burtais.