Jiems retkarčiais talkina psichologai ir psichiatrai. Buvo skelbta, jog būdamas popiežiumi šventasis Jonas Paulius II taipogi yra dalyvavęs egzorcistinėse apeigose.

Tačiau kai šios paslaptingos profesijos imasi nemokšos viskas gali baigtis tragiškai. Egzorcizmo auka tapo 75 metų moteris Irena M., rašo dienraštis „Fakt“. Ją į kapus nuvarė du jos vaikai – 37 metų sūnus Piotras ir 38 metų dukra Barbara.

Iš sunkiai sergančios motinos brolis ir sesuo kasdien reikalavo išsižadėti velnio. Kai moteris kalbėdavo labai tyliai į jos galvą skriedavo kumščių kruša. Pertraukose tarp kankinimų sūnus motinai liepdavo bučiuoti kryžių ir gerti bažnyčioje pašventintą vandenį. Sesuo tyliai stebėdavo kaip jos brolis muša motiną ir tylėjo, kol galiausiai ši mirė.

Tačiau, rašo dienraštis, motinžudžiai už artimiausio žmogaus mirtį neatsakys. Kaip sakė Šventojo kryžiaus Ostroviecko rajono vyriausiasis prokuroras Michalas Cebula, po psichiatrų konsiliumo nustatyta, kad abu kaltinamieji serga sunkia psichine liga, kuri neleido jiems įvertinti situacijos ir reguliuoti savo veiksmus. Nuspręsta nutraukti žmogžudystės bylą, o brolį su seserimi uždaryti į psiachiatrijos ligoninę.

Tyrėjai nustatė, kad sūnus aštuonias dienas kankino motiną, nes tvirtino, kad jos kūne įsikūrė nelabasis. Jis negailestingai mušė seną moterį, sulaužė šonkaulius, pažeidė galvos smegenis, o po kankinimų kasdien eidavo melstis į bažnyčią. Keisčiausiai tai, kad tragedija vyko blokinio namo ketvirtame aukšte, o kaimynai tikino, kad nieko blogo niekada negirdėjo.