Diplomatas sakė, kad šeštadienio diskusijos apima sutartų priemonių įgyvendinimą Gazos Ruože ir Jeruzalėje, įskaitant būdus, kaip užkirsti kelią įvykiams, kurie paskatino tarpusavio kovas.

Pareigūnas konkrečių situacijų nedetalizavo. Tačiau greičiausiai jis turėjo omenyje smurtą Al Aksos mečetėje ir Izraelio siekį iškeldinti palestiniečių šeimas iš jų namų Šeich Džaros rajone aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Paliaubos įsigaliojo penktadienį. Vienuolika dienų trukęs karas pareikalavo daugiau nei 250 žmonių – daugiausia palestiniečių – gyvybių ir smarkai suniokojo ir šiaip skurdžiai gyvenantį Gazos Ruožą, kontroliuojamą islamistų judėjimo „Hamas“.

Be kita ko, diplomatas sakė, jog Izraelis, remdamasis paliaubų susitarimu, Gazos Ruožo žvejams šeštadienį leido vėl plaukti į jūrą.

Kaip praneša Egipto valstybinė naujienų agentūra MENA, Kairo delegacija penktadienį atvyko atlikti misijos Izraelyje ir Palestiniečių Teritorijose. Vos atvykusios delegacijos susitiko su Gazos Ruožo grupuotėmis.

Husseinas Šeichas, palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso vyresnysis padėjėjas, per „Twitter“ rašė, kad viena iš Egipto delegacijų šeštadienį Ramaloje planuoja susitikti su palestiniečių vadovybe.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)