Vienas policijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP įvykio vietoje sakė, kad sprogstamasis užtaisas buvo padėtas prie įėjimo į metropoliteno stotį, esančią netoli teismo rūmų. Išpuolio taikiniu veikiausiai buvo ten budėję policininkai.

„Bomba buvo palikta ant kelio netoli įėjimo į metropoliteno stotį. Taikytasi į tame rajone buvusius policininkus“, - sakė pareigūnas.

Nuo 2013 metų liepos, kai Egipto kariškiai nušalino prezidentą, islamiškų jėgų atstovą Mohamedą Mursi (Mohamedą Mursį), kovotojai per išpuolius nužudė dešimtis policininkų.

Aukštas sveikatos apsaugos pareigūnas valstybinei televizijai sakė, kad tarp 12-os nukentėjusiųjų yra besilaukianti moteris.

Sprogimas nugriaudėjo prieš pat vidurnaktį judrioje gatvėje, kur tokiu vėlyvu metu tebedirba drabužių ir sulčių parduotuvės.

„Buvau savo parduotuvėje, kai išgirdau kurtinantį sprogimą. Išbėgau į gatvę ir pamačiau kelis sužeistus žmones“, - pasakojo Ahmedas Mostafa, dirbantis netoliese esančioje krautuvėlėje.

Tai buvo pirmasis didesnio masto išpuolis po rugsėjo 21 dieną prie užsienio reikalų ministerijos pastato surengto sprogdinimo, per kurį žuvo du policininkai.