Iš maždaug 60 mln. registruotų rinkėjų savo balsą tris dienas vykusiuose rinkimuose atidavė apie 23 mln. žmonių, praneša valstybiniai laikraščiai „Al-Ahram“ ir „Akhbar el-Youm“, taip pat oficialioji naujienų agentūra MENA.

Rinkimai baigėsi trečiadienį.

Kaip praneša „Al-Ahram“, be 23 mln. teisingai pažymėtų balsalapių, dar 2 mln. balsalapių buvo sugadinti, t. y., juose buvo įrašytos neregistruotų kandidatų pavardės.

Vieninteliu A. F. al Sisi varžovu šiuose rinkimuose buvo mažai žinomas veikėjas Moussa Mostafa Moussa, iki savo kandidatūros iškėlimo vadovavęs jo perrinkimo kampanijai. Jis pateikė paraišką dalyvauti valstybės vadovo rinkimuose prieš pat kandidatų registracijos pabaigą ir tokiu būdu užtikrino, kad A. F. al Sisi nebus vienintelis kandidatas.

Kitiems potencialiems ir labiau žinomiems A. F. al Sisi varžovams buvo užkirstas kelias kandidatuoti.

Buvęs armijos vadas A. F. al Sisi valstybės vadovu buvo išrinktas 2014-aisiais, praėjus metams po to, kai nušalino savo pirmtaką, islamiškų jėgų remtą Mohamedą Mursi - pirmąjį laisvai išrinktą Egipto prezidentą.

M. Mursi buvo nuverstas po didžiulių protestų, kuriuose buvo reikalaujama jo atsistatydinimo.

A. F. al Sisi 2014-ųjų rinkimuose surinko 96,9 proc. balsų. Tąsyk rinkėjų aktyvumas siekė 47 procentus. Per šiuos rinkimus balsavo gerokai mažiau rinkėjų – 40 proc., nors A. F. al Sisi ne kartą ragino žmones eiti balsuoti.

Rinkimų komisija įspėjo, kad už nedalyvavimą rinkimuose, jei tam nėra rimtos priežasties, gali būti skirta bauda iki 500 Egipto svarų (22 eurų).