A. F. al Sisi šią iniciatyvą pristatė per Kaire surengtą ceremoniją, kurioje dalyvavo Kh. Haftaras ir Tobruke įsikūrusių Atstovų Rūmų – alternatyvios Libijos administracijos – atstovas Aguila Salehas.

Egipto lyderio planas, kuriuo numatoma, kad nuo pirmadienio Libijoje būtų paskelbtos paliaubos, turėtų atverti kelią į rinkimus šioje naftos turtingoje šalyje. A. F. al Sisi taip pat paragino atitraukti iš Libijos visus užsieniečius kovotojus.

„Ši iniciatyva ragina gerbti visas tarptautines pastangas ir iniciatyvas, paskelbiant paliaubas nuo pirmadienio, 2020 metų birželio 8-osios, 6 val. (vietos laiku)", – A. F. al Sisi sakė per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Kh. Haftaras.

Egipto iniciatyvos kol kas niekaip nekomentavo Jungtinių Tautų remiama Nacionalinės santarvės vyriausybė (NSV), kontroliuojanti sostinę Tripolį. Ją remiančios kovotojų grupės pastaruoju metu iškovojo virtinę pergalių prieš Kh. Haftaro Libijos nacionalinę armiją (LNA).

Anksčiau šeštadienį buvo paskelbta, kad buvo pranešta, kad NSV pajėgos pradėjo puolimą prieš LNA pozicijas prie Sirto uostamiesčio.

Kh. Haftaro pajėgos praeitų metų balandį pradėjo puolimą, siekdamos užimti sostinę, bet neseniai buvo išstumtos iš kelių strategiškai svarbių vietovių vakarų Libijoje, Turkijai išplėtus pagalbą NSV remiančiam kovotojų aljansui, kurį taip pat remia Italija ir Kataras.

Šalies rytuose veikiantį Abdullah Abdurrahmano al Thani vadovaujamą laikinąjį ministrų kabinetą, palaikomą LNA, remia Prancūzija, Rusija, Jordanija, Jungtiniai Arabų Emyratai ir kelios kitos svarbios arabų valstybės.

Libija yra krečiama sumaišties nuo 2011 metų, kai buvo nuverstas ir vėliau nužudytas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafi.