Daliniai rezultatai buvo gauti iš regionų, kuriuose pirmadienį ir antradienį rinkėjai balsavo rekordiškai aktyviai. Jie patvirtino ankstesnes prognozes, kad islamiškos partijos surinks bent du trečdalius balsų.

Šiauriniame Port Saido mieste nuosaikiųjų islamiškų partijų aljansas, vadovaujamas ilgą laiką buvusios uždraustos Musulmonų brolijos, triumfavo, surinkęs 32,5 proc. už partijas atiduotų balsų, tuo tarpu už salafitų partiją "al Nur" balsavo 20,7 proc. rinkėjų, rašo dienraštis "al Ahram".

Liberalioji partija "Wafd" surinko 14 proc. balsų, o islamiškoji "al Wassat", pasisakanti už griežtą islamo teisės interpretaciją, užsitikrino 12,9 proc. rinkėjų palaikymą, pridūrė valstybinis dienraštis.

Pietiniame Raudonosios Jūros rajone už Musulmonų brolijos aljansą balsavo 30 proc., o už antroje vietoje likusį sekuliarų susivienijimą "Egipto blokas" - 15 proc. rinkėjų.

Visi pirmojo balsavimo etapo, per kurį rinkėjų aktyvumas siekė 62 proc., rezultatai turėjo būti paskelbti praeitą trečiadienį, tačiau tai buvo kelis kartus atidėta.