Jis sakė, kad galima ilgai ginčytis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu apie istoriją, tačiau būtina suprasti pasekmes.

„Visada sakiau, kad mūsų protėviai tikriausiai labai džiaugėsi dėl Baltijos valstybių aneksijos 1940 metais, – kalbėjo A. Venediktovas. – Aš, kaip ir daugelis istorikų, manau, kad 1940-aisiais po Sovietų Sąjungos pamatais buvo padėta mina. Praėjo 50 metų ir ji sprogo.“

Jis taip pat atkreipė dėmesį į Rusijos vidaus reikalų ministro Vladimiro Kolokolcevo žodžius, kad reikėtų nesustoti prie dabartinės kontaktinės linijos, skiriančios apsišaukėliškas Donecko ir Luhansko „liaudies respublikas“ nuo likusios Ukrainos teritorijos, ir okupuoti abu regionus. Anot A. Venediktovo, tokio žingsnio pasekmės veikiausiai parodytų, kad tai buvo rimta istorinė klaida.

„Taktiniu požiūriu tai suprantama – V. Putinas dabar paaiškino liaudžiai, kodėl tai daro. Nesvarbu, sutinki su juo ar ne, tačiau istoriniu požiūriu tai gali būti tokia pat klaida, kaip Baltijos valstybių aneksija 1940 metais. Tąsyk prireikė 50 metų, tačiau dabar laikas eina greičiau“, – sakė jis.