Už projekto priėmimą balsavo 412 įstatymų leidėjai.

Naujoji tvarka smarkiai sumažins parlamentarams skiriamas lėšas, kurias jie gali išleisti pasirinktoms sritims ar nevyriausybinėms organizacijoms.

Parlamentas jau praėjusią savaitę nubalsavo dėl atskirų įstatymo punktų, pavyzdžiui, draudžiančių parlamentarams ir ministrams įdarbinti savo šeimos narius.

Šiuo įstatymu E. Macronas siekia sugrąžinti visuomenės pasitikėjimą politikais.

„Praktikos, (...) kurios galbūt buvo toleruotos, galbūt kažkurį laiką priimtinos, šiandien jos nebėra priimtinos“, - Prancūzijos radijui sakė ministras pirmininkas Edouardas Philippe'as.

E.Macrono pergale gegužę pasibaigusius Prancūzijos prezidento rinkimus krėtė kaltinimai, kad jo varžovas iš dešiniųjų stovyklos Francois Fillonas daugelį metų buvo įdarbinęs savo žmoną savo padėjėja, nors ji praktiškai nedirbo.

Vienu metu F.Fillonas buvo vienas favoritų laimėti rinkimus, tačiau ši istorija tapo viena pagrindinių priežasčių, kodėl jis net nepateko į antrąjį prezidento rinkimų turą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)