Visai kitoje pasaulio dalyje šiuos įvykius, prigludęs prie radijo imtuvo, atidžiai sekė JAV jūrų pėstininkų leitenantas Darius Novickis. Paryčiais jį pažadino bendražygio skubiai ir su jauduliu ištarti žodžiai: „Karas prasidėjo.“

Vėsioje Arabijos žiemos naktyje virš jų galvų jau kilo spiečiai pirmųjų koalicijos lėktuvų ir bombonešių. Pasaulio akys buvo prikaustytos prie įvykių Kuveite – viename karščiausių pasaulio taškų prasidėjo Persijos įlankos karas, visam laikui pakeitęs šio itin svarbaus regiono ateitį.

Tai buvo viena didžiausių karinių operacijų istorijoje, kurioje dalyvavo 34 šalių pajėgos, o finansinę paramą operacijai, be jų, dar skyrė Vokietija ir Japonija. Jungtinės Tautos suteikė aiškų mandatą išlaisvinti okupuotą Kuveitą, o JAV prezidentas George‘as H. W. Bushas iškėlė Irakui ultimatumą. Po jo prasidėjusi triuškinanti karinė operacija tiesiog nušlavė bet kokias nuožmaus Irako diktatoriaus Saddamo Husseino viltis pasipriešinti, o sumuštos ir pažemintos irakiečių pajėgos buvo priverstos rinktis – dezertyruoti ar pasiduoti.

Šio konflikto priežastys buvo užprogramuotos brutalių ir regioną suskaldžiusių konfliktų antroje XX a. pusėje.