Nurodoma, kad vienas šių laivų jau atplaukė į uostą Bahreine, o kitas šiuo metu grįžta į uostą.

Desanto transporto laive „USS San Diego“ koronavirusinė infekcija COVID-19 nustatyta 12-ai įgulos narių, sakė JAV karinių jūrų pajėgų 5-osios flotilės atstovė komandorė Rebecca Rebarich. Laivas šiuo metu yra Bahreino uosta, kur yra šios flotilės bazė.

„Visi teigiami atvejai izoliuoti laive, o laivas lieka apribotame COVID burbule, – naujienų agentūrai AP sakė R. Rebarich. – Lankymaisi uoste ir medicinos pagalba koordinuojami su priimančios šalies vyriausybe ir Bahreino sveikatos apsaugos ministerija.“

Antrasis laivas – valdomosiomis raketomis apginkluotas kreiseris „USS Philippine Sea“ – pranešė, kad „keli asmenys tiriami“ dėl galimo užsikrėtimo koronavirusu, nurodė laivyno atstovė. Laivas turėtų atplaukti į uostą, kad būtų atlikti tolesni tyrimai, bet R. Rebarich dėl „operacijų saugumo“ priežasčių neatskleidė, kur tai vyks.

„San Diego“ įgulą sudaro beveik 600 jūreivių ir jūrų pėstininkų, o „Philippine Sea“ turi apie 380 jūreivių įgulą.

5-osios flotilės laivai patruliuoja Vidurio Rytų vandenyse, įskaitant Persijos įlanką ir strategiškai svarbų Hormūzo sąsiaurį..

Iki šiol didžiausias COVID-19 protrūkis JAV karo laivuose įvyko praeitais metais, kai atominis lėktuvnešis „USS Theodore Roosevelt“ beveik du mėnesius turėjo praleisti Guame, užsikrėtus daugiau kaip tūkstančiui jūreivių ir vienam jų mirus. Galiausiai visi 4,8 tūkst. šio laivo įgulos narių buvo pasiųsti į karantiną Guame.

Nesugebėjimas suvaldyti šio protrūkio išsivystė į viena didžiausių pastarojo meto JAV karinių jūrų pajėgų vadovybės krizių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)