P.Zapolsko duomenimis, šie du lėktuvai priklausė "United Airlines" bei skrido iš Niūjorko į San Franciską ir iš Bostono į Los Andželą. Iš viso šiuose lėktuvuose skrido 110 žmonių.

Iš Niūarko skridęs "lėktuvas sudužo netoli Pitsburgo miesto Pensilvanijos valstijoje. Sudužus šiam lėktuvui žuvo visi juo skridę 45 žmonės.

Kitas "United Airlines" lėktuvas "Boeing-767", kuriuo skrido 56 keleiviai ir 9 įgulos nariai, įsirėžė į vieną iš dviejų Pasaulio prekybos centro bokštų Niujorke.

Dar vienas į Pasaulio prekybos centrą įsirėžusių "Boeing 767" priklausė "American Airlines" komanijai. Lėktuve, kuris taip pat skrido iš Bostono į Los Andželą, buvo 81 keleivis ir 11 įgulos narių.

"United Airlines" ir "American Airlines" lėktuvai įsirėžė į Pasaulio prekybos centrą vienas po kito per 18 minučių. Po sprogimų ir kilusio gaisro Pasaulio prekybos centro bokštai sugriuvo.

Kitas dingęs "American Airlines" lėktuvas "Boeing-757", manoma, įsirėžė į JAV Gynybos departamento pastatą Vašingtone. Šiuo lėktuvu iš Vašingtono į Los Andželą keliavo 58 keleiviai ir 6 įgulos nariai.

Įsirėžus lėktuvui užsidegė ir sugriuvo dalis penkiaaukščio Pentagono pastato, o kitoje dalyje kilo gaisras. Po incidento iš Pentagono buvo nedelsiant evakuoti visi jo darbuotojai. Kaip manoma, tuo metu pastate galėjo būti maždaug 20 tūkst. žmonių.

Lėktuvas nukrito ant pastato dalies, kurioje įsikūrę Jūrų pėstininkų korpuso aviacijos bei kariuomenės ir laivyno biurai. Pareigūnų teigimu, išpuoliai Niujorke ir Vašingtone buvo didelės koordinuotos teroro atakos prieš JAV dalis, tačiau kol kas nė viena žinoma teroristinė organizacija neprisiėmė atsakomybės.

JAV Federalinės aviacijos agentūros (FAA) nurodymu po teroristinių aktų buvo uždaryti visi aerouostai šalyje. Lėktuvai, buvę pakeliui į JAV, nukreipti į Kanadą.