„Maniau, kad prieš darbą užvažiavau į lopšelį ir tenai palikau vaikus. Mane buvo ištikęs sąmonės aptemimas. Mano kūdikiai negyvi. Aš nužudžiau savo vaikus“, – teismo dokumente cituojami 39-erių metų JAV piliečio Juano Rodriguezo pasakyti žodžiai.

Remiantis Niujorko policijos departamento pateikta informacija, J. Rodriguezas buvo sulaikytas ir jam pateikti kaltinimai pagal du su netyčine žmogžudyste susijusius punktus: dėl nužudymo per neatsargumą ir pavojaus vaiko gerovei kėlimo.

J. Rodriguezo advokatas Joey Jacksonas kanalui CNN nurodė, esą šeštadienį jo klientas darė nepaguodžiamo ir siaubingai sukrėsto žmogaus įspūdį.

„Rodriguezų šeima ištikta šoko. Dėl to, kas įvyko, J. Rodriguezo psichikos būklė dabar labai nestabili. Tai tiesiog siaubinga tragedija“, – sakė J. Jacksonas.

Dabar J. Rodriguezui gresia iki ketverių metų kalėjimo už nužudymą dėl neatsargumo ar labai susijaudinus ir iki 15 metų laisvės atėmimo už netyčinę žmogžudystę bausmė. Minėti kaltinimai buvo perskaityti šeštadienį. Tą pačią dieną, pasak Bronkso apylinkės prokuroro atstovės ryšiams su visuomene Patrice O‘Shaughnessy, J. Rodriguezas sumokėjo 50 tūkst. dolerių (44,9 tūkst. eurų) iš visos 100 tūkst. dolerių (90 tūkst. eurų) užstato sumos.

P. O‘Shaughnessy taip pat nurodė, kad J. Rodriguezas neprisipažino kaltu. Kitas jo teismo posėdis numatytas rugpjūčio 1 d.

J. Rodriguezas neturėjo jokių blogų intencijų, teigia advokatas

Kaip praneša Niujorko policijos departamentas, penktadienį Bronkso rajone pastatytame „Honda“ markės automobilyje buvo rasti gyvybės ženklų nerodantys dvynukai. Neilgai trukus buvo konstatuota, kad jie mirę.

Juanas Rodriguezas

Policijai ne iš karto pavyko išsiaiškinti tikslius kūdikių vardus: tik kiek vėliau buvo pranešta, kad tai – Luna ir Phoenixas Rodriguezai.

Kaip nurodoma kanalui CNN J. Jacksono perduotame ieškininiame pareiškime, dvynukai transporto priemonėje prabuvo nuo maždaug 8.00 iki 16.00 valandos, t. y. kol J. Rodriguezas buvo darbe – netoliese esančioje Veteranų reikalų departamentui pavaldžioje ligoninėje.

Vadinasi, iki tos akimirkos, kol kūdikių tėvas sugrįžo prie automobilio, dvynukai maždaug aštuonias valandas išbuvo uždaryti. Po šitiek laiko jie nebekvėpavo. Atlikus teismo medicinos ekspertizę paaiškėjo, kad abu vaikai perkaito: jų temperatūra viršijo 42 laipsnius.

Pasak advokato J. Jacksono, jo klientas neturėjo nė menkiausios intencijos sulaukti tokių pasekmių. „Labai liūdna, kad panašių įvykių nutinka įvairiose šalies vietose. Pernelyg dažnai turime kalbėti apie tokius kaip šis nutikimus“, – pridūrė jis.

„Labai gerai, kad daug kas teikia J. Rodriguezui palaikymą: jam padeda artimieji, žmona, draugai. Jis turėjo penkis vaikus, o dabar turi tris. Visi jaučiasi siaubingai sukrėsti“, – kalbėjo advokatas.

Jis nurodė, kad rajono prokuroras neteigia, jog incidentas buvo tyčinis, bet akcentuoja nedovanotiną aplaidumą ir nerūpestingumą.

„Labiausiai pabrėžiamas ypač didelis nerūpestingumas“, – sakė J. Jacksonas.

Dabar, anot advokato, ketinama pateikti prokurorui apeliacinį prašymą, kad byla būtų išspręsta lakantis teisingumo principų ir atsižvelgiant į šeimos patirtą širdgėlą bei skausmą.

„Ką gi daryti su tuo vyruku? Įkišti jį už grotų, atimti iš šeimos ir likusių vaikų? Koks gi sprendimas tokiu atveju būtų tinkamiausias?“ – retoriškai klausė J. Jacksonas.

Kalbėdamas šeštadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje J. Jacksonas atkreipė dėmesį ir į tai, kad teisėjo prašymu J. Rodriguezas yra stebimas – taip mėginama užbėgti už akių galimai savižudybei. Rugpjūčio 1 d. vyro laukia kitas teismo posėdis, per kurį didžioji prisiekusiųjų žiuri nuspręs, ar kaltinamasis turi būti perduotas teismui.

J. Rodriguezas yra socialinis darbuotojas vienoje Niujorko ligoninėje.

„Jis buvo nuostabus tėvas. Vaikams suteikdavo viską, ko šie užsigeisdavo“, – sakė CNN kalbintas J. Rodriguezo bičiulis Temple‘as Barrosas. Jis taip pat pridūrė, kad vyresnėlė Rodriguezų duktė –ypač sumani mergaitė. „Motina negali patikėti tuo, kas įvyko, – sakė jis. – Jie nepriekaištingi tėvai. Aš ištiktas šoko.“

Ligoninės atstovas Jimas Connellis patvirtino, kad J. Rodriguezas – jų įstaigos darbuotojas, ir išplatino štai tokio turinio pareiškimą:

„Žinia apie tragediją sukrėtė visą ligoninės personalą. Žinodami, kad šiuo metu situacija tiriama vietos teisėsaugos institucijose, mes reiškiame nuoširdžią ir gilią užuojautą nelaimės ištiktai šeimai.“