„Dvi raketos „Grad“ nukrito pietiniuose Beiruto priemiesčiuose. Viena raketa pataikė į automobilių saloną, kur buvo sužeisti keturi žmonės ir apgadinti automobiliai“, - sakė šaltinis.

Tai buvo pirmas kartas per dvejus metus trunkantį konfliktą kaimyninėje Sirijoje, kai buvo taikomasi į Libano sostinės pietinius priemiesčius. „Hizbollah“ parėmė Sirijos režimą ir įsitraukė į jo kovą su sukilėliais, siekiančiais nuversti prezidentą Basharą al Assadą.

Sekmadienio sprogimai nugriaudėjo vos kelios valandos po to, kai „Hizbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah pažadėjo „pergalę“ Sirijoje.

„Sakau visiems garbingiems žmonėms, mudžahidams, didvyriams: visuomet žadėjau jums pergalę ir dabar žadu jums naują (pergalę Sirijoje)“, - sakė jis per ceremoniją 13-osioms Izraelio pajėgų atsitraukimo iš Libano metinėms.

Libane vykstančios kovos jau išplito į antrąjį pagal dydį šalies miestą – šiaurėje esantį Tripolio uostamiestį, kur per savaitę trunkančius B.al Assadą remiančių alavitų ir Sirijos sukilėlius remiančių sunitų susirėmimus žuvo 30 žmonių.

Ataka galėjo būti atsakas į karinės grupės lyderio Hassanas Nasrallah kalbą, kurioje jis įsipareigojo būti prezidento Bashar al-Assad sąjungininku Sirijos konflikte.

Sirijos lyderis kovoja, kad baigtų dvejus metus trunkantį maištą.