Statybininkai darbavosi kiek įmanydami atsargiau, kad išsaugotų daiktus likusiems gyviems gyventojams, informuoja reuters.com.

Šeštadienį gelbėtojai nutraukė 37 m. Jeffo Busho paieškas. Praėjusį ketvirtadienį vakare po lova atsivėrė smegduobė, vyriškis į ją įkrito. Jį oficialiai paskelbė mirusiu.

Floridoje dėl valstijos geologijos dažnai atsiveria smegduobės, jų iš esmės neįmanoma numatyti.

Artimiesiems ir praeiviams stebint kranas ėmė griauti vieno aukšto namą Tampos priemiestyje. Darbus planuota baigti šį pirmadienį.

Dingusiojo brolis Jeremy Bushas šoko į smegduobę ir bandė išgelbėti brolį, deja, nesėkmingai. Jis teigė, jog artimieji ketina surengti paminėjimą ir pastatyti atminimo ženklą toje vietoje.

Paklaustas, kaip jaučiasi, J. Bushas (36 m.) atsakė: „Liūdna, liūdna, kad nepavyko išgelbėti mano brolio. Geras buvo žmogus. Paskutinius marškinius būtų atidavęs.“

Dar penki namo (kuris priklauso J. Busho sužadėtinės giminaičiams) gyventojai ruošėsi miegoti, tik staiga išgirdo trenksmą ir Jeffo Busho šauksmą.

Hilsboro apygardos atstovo spaudai Williamo Puzo teigimu, nugriovus namą bus stabilizuojama smegduobė. 9 metrų pločio ir 18 metrų gylio duobę užpils moliu ir nuolaužomis.

Pareigūnai nemano, kad pavyktų rasti Jeffo Busho kūną.

Kranas nugriovė garažą, paskui sustūmė visus name buvusius daiktus prie įėjimo.

Padaręs pertrauką krano vairuotojas susitiko su liūdinčiais artimaisiais.

Prieš pradedant griauti namą kraštovaizdžio architektas (kaip ir žuvęs brolis) Jeremy Bushas suklupo ant žemės ir padėjo gėlių.

Smegduobės Floridoje atsiveria dėl pamatinės uolienos.