Per trečiadienį vakare įvykusį incidentą niekas nenukentėjo, Dubajaus civilinės gynybos komandos „suvaldė nedidelį gaisrą, kilusį nuo elektros kabelio viename iš pramoninių Džebel Alio rajonų“, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Dubajaus žiniasklaidos biuras.

Vietos gyventojai sakė, kad gretimi pastatai drebėjo maždaug dvi sekundes, o jie baiminosi, kad išduš langai.

„Pajutome smūginę bangą. Praėjusį vakarą vos neišdužo mano namo Džebel Alio kaime langai“, – tviteryje parašė vienas gyventojas.

„Nežinau, ar jis buvo mažas, bet tikrai sukėlė tokią smūginę bangą, kad namas drebėjo... Tai jautė visi kaimynai“, – pridūrė jis.

Incidentas įvyko pusmetis po galingo sprogimo konteineriniame laive šame uoste – viename judriausių pasaulyje. Per degias medžiagas gabenusiame laive įvykusį sprogimą į dangų pakilo ugnies kamuolys, o smūginė banga buvo juntama netoliese esančiame Dubajuje.

Vis dėlto tokie įvykiai turtinguose JAE yra reti.

Džebel Alio uostas gali priimti lėktuvnešius ir 2017 metais buvo JAV karinio jūrų laivyno intensyviausiai naudojamas uostas ne Jungtinių Valstijų teritorijoje, nurodo JAV Kongreso tyrimų tarnyba (CRS).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją