66 metų Donnie Lance'as mirtiną injekciją gavo kalėjime Džeksone 21 val. 5 min. (ketvirtadienį 4 val. 5 min. Lietuvos laiku), paskelbė Džordžijos kalėjimų departamentas.

1999 metais jis buvo nuteistas už tai, kad 1997-aisiais nušovė į galvą buvusios žmonos naująjį partnerį, o tada ginklu mirtinai uždaužė savo buvusią sutuoktinę.

D. Lance'as ne kartą grasino nužudyti žmoną, jei ji jį paliktų; grasinimai nesiliovė ir po išsiskyrimo, teigė kaltintojai. Jis net domėjosi, kiek galėtų kainuoti užsakyti naujosios poros nužudymą.

D. Lance'as neigė savo kaltę, o jo advokatai tvirtino, jog teismui nebuvo pateikta įrodymų, kad būtent jis įvykdė minimus nusikaltimus.

Pastaruosius du dešimtmečius bandydami panaikinti jo nuosprendį D. Lance'o advokatai bergždžiai prašė iš naujo tirti DNR įrodymus ir surengti naują teismo procesą.

Jie vylėsi, kad JAV Aukščiausiasis Teismas, atsižvelgdamas į šiuos prašymus, paskutinę minutę atidės egzekuciją, bet trečiadienį, prieš pat numatytą egzekucijos laiką, Teismas nesutiko to padaryti.

D. Lance'as yra antras žmogus, kuriam šiemet Jungtinėse Valstijose buvo įvykdyta mirties bausmė. Pirmoji šių metų egzekucija buvo įvykdyta Teksase.