65 proc. respondentų teigė, kad D. Trumpas per vėlai sureagavo, kai kitose šalyse jau buvo užregistruota COVID-19 atvejų.

Iš pradžių jis neigė viruso keliamą grėsmę ir ragino kuo skubiau užbaigti įvestas karantino priemones, dėl kurių smarkiai nukentėjo JAV ekonomika.

„Pew Research Center“ apklausa buvo atlikta balandžio 7–12 dienomis, joje apklausta 4 917 suaugusių amerikiečių.

Tuo tarpu 52 proc. apklaustųjų mano, kad D. Trumpo vieši pasisakymai apie koronaviruso protrūkį pagražina padėtį šalyje. 39 proc. respondentų tikino, kad D. Trumpas neutraliai apibūdina situaciją, o 8 proc. tvirtino, jog prezidentas padėtį apibūdina blogiau nei yra iš tikrųjų.

D. Trumpas apie koronaviruso protrūkį kartu su medicinos ekspertais kalba kasdien rengiamose spaudos konferencijose.

Ketvirtadienį jis rekomendavo palaipsniui atnaujinti ekonominę veiklą šalyje, o trečiadienį tikino, kad „duomenys rodo, jog nacionaliniu mastu mes jau pasiekėme naujų atvejų piką“.

Tądien, Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, JAV užregistruota 2 569 mirtys nuo COVID-19.

73 proc. „Pew Research Center“ apklaustų amerikiečių sako, kad koronaviruso protrūkio blogiausias etapas JAV dar laukia.

Valstijų gubernatoriams taip pat rengiant planus sušvelninti karantino sąlygas, 66 proc. respondentų tikino labiausiai besibaiminantys dėl to, kad valstijos atšauks viešosios veiklos apribojimus pernelyg greitai. 32 proc. apklaustųjų savo ruožtu teigė, kad karantinas nebus užbaigtas per greitai.

Koronaviruso protrūkis Kinijoje prasidėjo gruodžio pabaigoje. Sausio 21 d. JAV paskelbė apie pirmą užsikrėtimo atvejį šalyje. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė apie koronaviruso grėsmę visuomenės sveikatai tarptautiniu mastu.

Sausį gyręsis, kad „mes viską kontroliuojame“, D. Trumpas nepaskelbė jokios nacionalinės JAV iniciatyvos stabdyti koronaviruso plitimą iki kovo 16 d.

JAV yra labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis pasaulyje, o COVID-19 aukų skaičius šalyje jau perkopė 30 tūkst.