Ši byla sukrėtė visą Prancūziją. Vidaus reikalų ministras Bernard‘as Cazeneuve‘as (Bernaras Kazenevas) pareiškime nurodė, kad tie du pareigūnai „patirs visas pasekmes“, jei jų kaltė bus įrodyta.

34 metų moteriai pateikus skundą, kuriame teigiama, kad ji antradienio naktį buvo išžaginta policijos būstinėje, buvo sulaikyti keturi policininkai.

Du elitinio būrio BRI, kuris kovoja su organizuotu nusikalstamumu, nariai praėjusią naktį buvo apkaltinti, sakė tyrimui artimas šaltinis. Kiti du pareigūnai šeštadienį buvo paleisti.

Kaip sakė šaltiniai teismų sistemoje, ta moteris pareigūnus sutiko naktį, kai smarkiai gėrė airių alinėje, kur dažnai lankosi policininkai iš tos būstinės, esančios garsiu adresu Orfevr krantinė 36. Pasak šaltinių, moteris sutiko eiti su jais į jų darbovietę kitoje Senos pusėje turistų pamėgtame Sen Mišelio rajone.

Pareiškimą policijai ji pateikė netrukus po įtariamo išžaginimo. Buvo atlikti pradiniai medicininiai testai, paimti DNR mėginiai, bet rezultatai dar nėra žinomi.

Vienas policininkas prisipažino, kad abiejų sutikimu turėjo lytinių santykių su ja, bet išžaginimą neigė. Buvo pradėtas tyrimas, be to, kaltinamųjų laukia tyrimas dėl įkalčių nusikaltimo vietoje naikinimo.

Tyrimui artimas šaltinis sakė, kad tai moteriai pateikus skundą, dingo jos akiniai ir kojinės.