Buvęs gynybos pajėgų Generalinio štabo viršininkas Benny Gantzas ir centristų politikas Yairas Lapidas savo pareiškimuose nurodė, kad suformuos bendrą sąrašą balandžio 9-osios rinkimams ir pasikeisdami eis premjero pareigas, jei bus išrinkti.

B. Gantzas vadovauja neseniai įsteigtai centristų Izraelio atsparumo partijai (Hosen L'Yisrael), o Y. Lapidas – centro partijai „Yesh Atid“, kuri šiuo metu 120 vietų parlamente turi 11 deputatų.

Apklausos rodo, kad B. Gantzas ir Y. Lapidas yra pagrindiniai B. Netanyahu, kuriam prognozuojama pergalė nepaisant tyrimų dėl įtariamos korupcijos, varžovai.

Anksčiau prie Izraelio atsparumo partijos prisidėjo buvęs gynybos ministras Moshe Yaalonas, o prie naujojo aljanso prisidės ir kitas buvęs Generalinio štabo viršininkas Gabi Ashkenazi, sakoma jų pareiškimuose.

„Iš didelio nacionalinės atsakomybės jausmo Benny Gantzas, Yairas Lapidas ir Moshe Yaalonas nusprendė sudaryti bendrą sąrašą, kuris pasitarnaus kaip nauja Izraelio partija“, – sakoma „Yesh Atid“ pareiškime.

„Partija iškels naują vadovybės komandą, kuri užtikrins Izraelio saugumą ir vėl suvienys susiskaldžiusius Izraelio visuomenės elementus“, – sakoma pareiškime.

B. Netanyahu premjero poste iš viso dirba maždaug 13 metų, o šiuo metu vadovauja ministrų kabinetui, kuris laikomas toliausiai dešiniajame sparne esančia vyriausybe per visą Izraelio istoriją.

Premjero partija „Likud“ savo ruožtu išplatino pareiškimą, kuriame sakė: „Pasirinkimas aiškus: arba kairiojo sparno Lapido ir Gantzo vyriausybė, remiama arabiškų partijų, arba dešiniojo sparno vyriausybė, vadovaujama Netanyahu.“

Trečiadienį B. Netanyahu sudarė prieštaringai vertinamą susitarimą suvienijęs tris nedideles radikalių dešiniųjų partijas, siekdamas, kad per balandžio rinkimus dešiniųjų ir kraštutinių dešiniųjų atstovai laimėtų daugiau mandatų.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena, kai galima pateikti kandidatų sąrašus.